Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Terassihortensia kannattaa istuttaa isompaan ruukkuun

Terassihortensia kannattaa istuttaa aina isompaan ruukkuun, niin se viihtyy paremmin syksyyn asti. Ja sen kastelukin on paljon helpompaa. Istutin tänään tähän termoruukkuun kaksi hortensiaa, niin on heti näyttävän näköinen istutus. Koska kyseessä on hortensia, niin mullaksi valitsin biohiilipitoista luomumultaa, mikä ei heti kuivahda totaalisesti.

Ruukku täynnä juuria...

Hortensia täyttää juurillaan mullan, jos se kasvaa pienessä ruukussa. Niin kuin tämäkin terassihortensia oli jo tehnyt. Sen multa kuivui siksi jo tosi nopeasti, ja siitähän ei hortensia oikein pidä. 

Pohjalle kompostimultaa...

Näihin isoihin ruukkuihin laitan aina pohjalle kompostimultaa. Sitä kun riittää ja samalla ruukkuun tulee niitä kasveille tärkeitä mullan pieneliöitä. Nyt ei edes viitsitty seuloa multaa, vaan se on karkeaa ja siinä on maatumattomia lehden sekä oksan paloja.

 Terassihortensialle biohiilipitoista luomumultaa...

Koska biohiili imee vettä itseensä ja luovuttaa sitä kasveille, kun multa alkaa kuivua... niin se on aivan täydellistä multaa hortensialle. Nimittäin hortensian kuluttaa paljon vettä ja mullan on siksi hyvä olla tasaisen kosteaa. Biohiili mullassa varmistaa, ettei hortensia heti kärsi kuivuudesta. Lisää aiheesta Kokemuksia biohiilestä kasvimaalla.
Biolanin Kesäkukkamullassa on biohiiltä valmiina, niin ei nyt tarvinnut erikseen ostaa biohiiltä. Se kesäkukkamulta on luomuakin.
Kastelukiteet olisivat tähän kurja valinta, sillä kastelukiteet on mikromuovia. Sen sijaan biohiili on luonnonmukaista.

Ruukkuun tuli siis kaksi hortensiaa. Niiden juuripaakut peitetiin mullalla, sillä ne eivät saa jäädä näkyviin. Lisäksi jätetään aina kasteluvara, jotta multaa on helpompi kastella. Nyt on muuten hyvä aika istuttamiseen, kuun vaiheidenkin mukaan.

Hortensia pitää säännöllisestä kastelusta...

Hortensiaa kannattaa kastella huolellisesti. Nyt kun ne ovat näin isossa multatilassa, niin voi hyvinkin olla, että niille riittää kerran viikossa kastelu, ja tietysti vain  #kastelupäivinä 😊
Muuten, ennen istutusta hortensioiden juuripaakut kasteltiin hyvin... se on aina tärkeää istuttamisessa!
Terassihortensiat eli jalohortensiat viihtyvät parhaiten puolivarjoisella paikalla, joten tämäkin ruukku on nyt aamuauringossa.

Syyssyrikät ja ruostekukat totuttelevat jo ulkoilmaan...

Nämä vanhat syyssyrikät tuotiin ulos kellarista. Vielä niitä ei ihan uskallettu istuttaa paikalleen, sillä voi tulla yöpakkasia. Ensi yönäkin sääennuste lupaa meille päin vain +1 astetta.

Kevätterkuin Sari

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Sussi :) Oli pakko kirjoittaa tästä, kun huomasin miten nopeasti nämäkin hortensiat kuivuivat ruukuissaan, vaikka oli niin viileät päivät.

      Poista
  2. Ihana apuri siellä. Vaikka olenkin vähän katkera paahteisesta kotiportaasta jolle en saa hortensiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana apuri istutuspuuhissa. Paahteeseen on paljon ihania kukkia, vaikka koko kesän kukkivat ruusut... tai pelargonit ;)

      Poista
  3. Voiko terassihortensiat istuttaa maahan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki ne voi istuttaa suoraan maahankin, mutta vasta sitten kun ei ole enää riskiä yöpakkasista. Ja kannattaa muistaa valita niille puoliaurinkoinen paikka.

      Poista