Sivut

sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Valkovuokkoja pihalla

Valkovuokkoja kukkii nyt pihalla ja ne muistuttavat aina äitienpäivästä. Täällä meilläpäin ne usein kukkivat metsissä juuri toukokuun toisen sunnuntain aikoihin, ja tietysti pihallakin. Tämä meidän alue on lehtomaista, joten ei mikään ihme, että valkovuokkoja on kasvanut pihalla aina. Samoin on kyllä sinivuokkojakin.

Valkovuokkoja pihalla joulukielopenkissä...

Valkovuokko on herkän kaunis, etenkin näin kun ne aamulla aukaisevat kukkiaan. Tämä, kuten ylempikin kuva, on siitä joulukielopenkistä meidän pihalta. Se on kukkapenkin takana, vähän piilossa puolivarjossa. Siinä saa kielot ja valkovuokot olla rauhassa. Vain voikukat ja vastaavat kitketään sieltä pois.


Valkovuokkoja perennapenkeissä...

Monessa perennapenkissä valkovuokkoja näkee myös. Ne saavat vapaasti levitä niissä. Tässä valkovuokkoja ja idänsinililjaa päivänliljapenkissä. Pidän tosi paljon tästä raikkaasta väriyhdistelmästä 😊

Kukkanurmikko ja valkovuokot...

Meillähän nurmikkona on kukkanurmikko, jota muokataan koko ajan enemmän kukkivaksi. Sinne on  kivasti valkovuokot alkaneet taas levitä. Niitä on ollut jo kymmeniä vuosia muutamassa kohdassa, välillä lähes häviten kokonaan. Siksi onkin ihanaa, että ne ovat kasvaneet takaisin.


Luonnonvaraiset kasvit sopivat todella hyvin kotipihalle ja etenkin ekologiselle pihalle.


Hyvää äitienpäivää!


Kevätterkuin Sari

9 kommenttia:

 1. Ihanat valkovuokot! Tuo päivänliljojen lehdet & valkovuokot & skillat on tosiaan aivan ihanan näköinen kimppa. Hyvää äitienpäivää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokot on kyllä aina niin ihania. Ja itse leviämällä, tekevät näitä kivoja kasviyhdistelmiä, kuten ne päiväliljat, skillat ja valkovuokot :)
   Joidenkin pikkusipulikukkien kanssa ovat myös tehneet kivoja yhdistelmiä. Kiitos samoin!

   Poista
 2. Ihanat valkovuokot,ne kuuluivat myös minun lapsuuteni äitienpäivään. Kotopihassa ja pikkumetsikössä valkovuokot olivat ne kevään airueet ja niitä kerättiin myös äidille.♥
  Valkovuokot ja äitienpäivä kuuluvat minun muistoissani aina yhteen ja monesti juuri äitienpäivänä valkovuokot olivat runsaimmillaan.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokot kuuluivat myös meilläpäin aina äitienpäivään. Nykyään kun rakentamista on tiivistetty, niin samalla valkovuokkopaikkoja on paljon vähemmän. Siksi omalla pihalla olevat valkovuokot ovat niin super ihania :)

   Poista
  2. Haluaisin tietää onko tänään ja huomenna hyvä porkkanankylvöaika kuukalenterin mukaan? Minulla on Wanhanajan kuukalenteri ,johon on tälle päivälle ja huomiselle merkitty juurikasvien kylvö ja hoito. Olisiko parempi kylvää alakuulla kuun lopussa?
   Sirpa

   Poista
  3. Sirpa Maria - Nyt ei ole enää hyvä porkkanankylvöaika. Seuraava on tosiaan toukokuun lopulla. Wanhan ajan Kuukalenterissa juu-merkki tarkoittaa juuripäivää ja Pe-merkki taasen juurikasvien eli porkkanan kylvöpäivää. Toukokuun lopulla on ne Pe päivät :)

   Poista
  4. Kiitos paljon , tuota epäilinkin :)

   Poista
 3. Ihania kuvia, kiitos.Meillä on täällä myös metsissä juurikin nyt paljon valkovuokkoja ja sinivuokkoja. Samoin mökillä niitä on myös nurmikolla ja kukkapenkeissä. Nauttia saa nyt todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokot on kyllä niitä upeita kevään luonnonkukkia, joista pääsee monet nauttimaan metsäretkellä. Tai ihan omalla pihallakin. Niistä tosiaankin kannattaa nauttia aina heti, sillä kukinta on pian ohi. Ja sitten vuorossa onkin jo seuraavat kukkijat :)

   Poista