Arvonnan palkinnot...
1. palkinto on suurpakkaus kasvitieteellisten krookusten sipuleita
Pussissa on 100 kpl kasvitieteellisten krookusten sipuleita. Kukat voivat olla valkean, keltaisen tai sinisen sävyissä.Palkinnon on lahjoittanut Korpikangas Siemen-Frö.
Voittaja on Salli M
Kasvitieteelliset krookukset kuuluvat suosikkeihini, koska ne kukkivat hieman ennen tavallisia isokukallisia krookuksia sekä ne lisääntyvät nopeasti sivusipuleita kunnon mättäiksi. Ne voivat levitä myös siemenistä.
2. palkinto on 1 säkki joko Talvikuiviketta tai Perusturvetta tai Puutarhan Talvisuojaa
Voittaja saa siis valita mieleisensä säkin eli Biolan Talvikuivike tai Biolan Perusturve tai Biolan Puutarhan Talvisuoja.
Palkinnon on lahjoittanut Biolan
Voittaja on Valkoista salviaa /Heidi
Biolan Talvikuivike on kehitetty biokompostorin kuivikkeeksi kylmälle ajalle. Olen testannut sitä, ja se todellakin auttaa kompostorin massaa pysymään sulana.
Biolan Perusturve on kalkitsematonta ja lannoittamatonta turvetta, jota käytetään esimerkiksi daalian juurakoiden ja porkkanoiden talvisäilytyksessä. Se estää homeen leviämistä juuriin sekä kuivassa kellarissa pitää juuret hyvinä. Ja kosteassa kellarissa se taasen pitää juuret "kuivempina" ja ennalta ehkäisee juurten mätänemistä. Olen testannut sitä meidän daalioiden talvisäilytyksessä kosteassa kellarissa ja juurakot voivat paljon paremmin kuin ilman turvetta. Daalioiden talvisäilytystesti.
Biolan Puutarhan Talvisuoja on taas lämpökäsiteltyä turvetta, jota käytetään ryhmäruusujen, puupionien, laventelin ja muiden talvenarkojen kasvien suojaukseen pihalla. Sitäkin olen testaillut ja todennut toimivaksi Ryhmäruusut suojattu talvisuojaturpeella.
3. palkinto on Luujauho paketti
Palkintona on Bayer Gardenin Natria Luujauho, joka on luomuhyväksytty lannoite.Palkinnon lahjoitti tuotteen maahantuoja Schetelig.
Voittaja on Saila
Luujauho on loistava lannoite sipulikukille. Se annetaan niille näin syksyllä istutuksen yhteydessä. Ja keväällä sitä voi antaa vanhoille sipulikukille. Lisäksi pionien harrastajat käyttävät luujauhoa pionin lannoittamiseen.
4. palkinto on verkkokurssi Kuun vaiheet ja puutarhanhoito
Voittaja saa verkkokurssin Kuun vaiheet ja puutarhanhoito.Palkinnon lahjoitti Puutarha Studio.
Voittaja on Unknown/Leena Lappalainen... Leena, laita viestiä sähköpostiini, niin saan arvontavoittosi toimitettua sinulle.
Kuun vaiheiden mukaan kun valitsee kitkemisajat, niin rikkaruohot lähtevät paremmin ja kitkemistä tehdään vain muutamina päivinä kuukaudessa. Myös istuttamisten, kylvöjen ja kastelujen sekä kasvihuoneen syyspesun hyvät päivät selviävät verkkokurssista.
Kuun vaiheiden käytöstä olenkin kirjoitellut paljon täällä blogissa. Osa jutuista löytyy Kastelupäivät-sivulta.
Arvontaan osallistut vastaamalla...
Laitatko kesäkukkia talvisäilytykseen.., jos niin mitä kasveja?
Jos vastaat anonyyminä, kirjoita myös erottuva nimimerkki.
Lisäarvan saa, jos linkittää tämän arvonnan esim. omaan blogiin, kunhan kertoo siitä kommentissa.
Arvonta suoritetaan ma 1.10.2018 klo 24.00.
Voittajien nimet laitan palkintojen kohdalle.
Voittajalla on viikko aikaa ilmoittaa osoitteensa, sen jälkeen palkinto arvotaan uudelleen. Sivupalkista ja ylävalikosta löytyy sähköpostiosoitteeni.
Palkinnot toimitetaan vain Suomeen.
Kyllä laitan.
VastaaPoistaMinulla on vain yksi ihanan valkoisen daalian juurakko, joka pääsee talvisäilytykseen; nyt kolmatta vuotta.
VastaaPoistaEn ole säilönyt, koska ei ole mahdollisuutta tarpeeksi viileälle paikalle.
VastaaPoistaJoka vuosi, mutta toistaiseksi mitään ei ole selvinnyt seuraavaan kevääseen. Vielä en luovuta! ahonena@gmail.com
VastaaPoistaLaitan talvisäilytykseen ikkunanlaudalle pelargonian ja riippapelargonian, jonka kanssa samassa ruukussa oleva keijunmekko saa koittaa pysyä hengissä (varmuuden vuoksi koitan saada siemeniä siitä myös).
VastaaPoistaUlkona olleet pelakuut ja kärhö
VastaaPoistaMeinasin ekaa kertaa laittaa. Pelargonia kukkii vieläkin niin kauniisti niin jospa jaksaisi tallissa kevääseen
VastaaPoistaPelargoni2 kpl säilöön ☺️
VastaaPoistaAila Viiki
Varmaankin laitan pelargonioita mutta vielä ulkona on hyvin säilyneet. Salli.moilanen35@gmail.com
VastaaPoistaKellariin menee kärhöjä, daalia, apinankukka, karjalanneito, ruukkuhortensia, tuoksumiekkaliljat sekä testiin yksi pelargoniruukku, verenpisara ja muutama leijonankita. Kylmässä eteisessä talvetan loput pelargonit ja verenpisarat sekä afrikansinisarjan ja rosmariinin. Molemmat paikat tulevatkin näistä tupaten täyteen :D Hyvät palkinnot!
VastaaPoistaei ole säilytys paikkaa joskus olen kellariin daalia juuria laittanut
VastaaPoistaOlen aika huono talvettamaan kasveja, mutta tarkoitukseni olisi kokeilla tuoksumiekkaliljan, gladioluksen ja ruostekukan mukuloiden talvetusta. Lisäksi minulla on muutama pelargoni talvetettavana ja yritän säilyttää myös suklaakosmoksen ensi kesään. Minulla on kylmäkellari säilytyspaikkana. Mukava arvonta!
VastaaPoistaMeillä ei oikein ole paikkaa säilöä. :)
VastaaPoistahippohiiri@gmail.com
Voivoi/oioi😁30 pelakuuta/20 Zwanenburgia/sinisade /2buddlejaa/3daaliaa/muutama gladiolus ja varmaan joku vielä odottaa kasvihuoneessa vintille pääsyä..
VastaaPoistaSitten iloinen kukkatätikin on levon tarpeessa 😍
Agapantukset unohtui ulos..
PoistaPelargonit, ruusu, chili, joku köynnös.
VastaaPoistaTalvehtii varastossa. Pelargonit jo usean vuoden vanhoja.
Nimimerkki Smell :)
Ei ole paikkaa mihin laittaa talvisäilöön. Muuten laittaisin
VastaaPoistaEn tänä vuonna. Olen aikaisemmin kokeillut pelargoneja,mutta kerrostalossa ei oikein onnistunut.
VastaaPoistaTalvetan tai ainakin yritän pelargoniat,verenpisarat,kannat ja uusimpana yrityksenä on muratit ja lankaköynnös. T. Liisa��
VastaaPoistaAjattelin etten talveta mitään, mutta huomaan kiintyneeni tänä kesänä kokeilemiini, kauniin punaisiin ja pienikukkaisiin daalioihin, jotka kukkivat runsaasti. Ehkä ne pitäisi kuitenkin kaivaa ylös ja yrittää pitää talven yli kellarissa hengissä.
VastaaPoistaTerveisin: SL
Mahdollisesti en talveta tänä vuonna mitään, vaikka kesäkukistani pelargonioita ja keijunmekkoa olisi mahdollista yrittää talvettaa. Ensi vuonna täytyy ehdottomasti ostaa daalioita ja voisin yrittää talvettaa sitten niiden juurakoita kellarissa.
VastaaPoistaYritän talvettaa pelargonioita autotallissa jälleen, aikaisempina vuosina on kastelu jäänyt liian vähäiseksi ja ovat päässeet kuivumaan kokonaan.
VastaaPoistaTerveisin, Murjaana
Talvetan ainakin daaliat, pelakuut ja verenpisarat 😊
VastaaPoistaTalvetan daaliat ja mustanmerenruusut sekä yritän viedä myös pelargoniat,apinakukan ja yhden verenpisaran talven yli. Terveisin Kaija
VastaaPoistaTalvetan melkein vahingossa hankkimani pari daaliaa tyttären kellarissa.
VastaaPoistaPelargoniat ja Verenpisara kuin myös joitain siemeniä keräilin mm Samettiruusu Tv: Raili-mummi
VastaaPoistaDahliat ja verenpisarat säilön! :)
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
Minulla on kyllä paikka talvisäilytykseen mutta tällä hetkellä sinne ei ole mitään laitettavaa.
VastaaPoistaAinaki joriinit ja daaliat, sinisarijat, osan jättiverbeenoosta, miakkalilijat, kuus kärhyä, pari viiniköynnöstä, pelargooniat, verenpisarat :)
VastaaPoistaNo pelargonit otin talvetukseen sisälle. Pidän peukkuja että kestäisivät.
VastaaPoistaPS: Palkinnoista tuo nro 4 kiinnostaa eniten. =)
Pelargoneja, enkeli pasuunan, ruostekukat ja tuoksumiekkaliljat. Muutama kärhö ja ruusu. Jos varastoon mahtuu niin purppuravaula, lankaköynnös, kurkuma ja muratti. Sirpuli
VastaaPoistaEnsimmäinen kesä, kun minulla oli daalian juurakoita mökillä. Menivät säilöön sanomalehtiin käärittyinä naapurin kylmätilaan.
VastaaPoistaKyllä kokeilen taas Mårbacka- ja tulppaanipelakuita sekä murattia. Mårbackat siirsin saviruukkuihin ja muratit saavat olla muoviamppelissa. Kastelua suunnittelen kastelupäivinä kerran kuussa vähän ainakin pelakuita ja murattia ehkä useammin.
VastaaPoistaLaitoin tänä vuonna elämäni ensimmäiset daaliani ja nyt uskon monesta paikasta lukemani, että kun daaliohin ryhtyy, niihin jää loppuelämäksi koukkuun :)
VastaaPoistaIstutin ne ämpäreihin enkä voinut uskoa, että niistä kasvoi puolitoista metriä leveät ja korkeat "puskat" jokaisesta ämpäristä.
Minulla ei myöskään ole kunnollista paikkaa tallettaa juurakoita, mutta ajattelin koittaa laittaa autotalliin ( joka menee pari astetta pakkasen puolelle talvella) styroksi kylmälaukkuun...?
Erika
Olen tallettanut ruukkuhortensian ja prinsessaliljan useamman kerran hyvällä menestyksellä kellarissa. Nyt aion laittaa sinun vinkistäsi myös suklaakosmoksen talveksi kellariin. Kokeilen varmaan myös dahliaa uudelleen (viimeksi ei onnistunut). T. Päivi (Kottikärryn kääntöpiiri)
VastaaPoistaruusuja säilön,en juuri muuta. hilsan@luukku.com
VastaaPoistaEn ole laittanut säilöön :)
VastaaPoistaPelargoniat, kärhö ja vanhat joriinit eli daaliat.
VastaaPoistaHortensia harkinnassa... :) tarja@nokso.fi
VastaaPoistaTänä vuonna en laita mitään. Joskus olen laittanut keijunmekon ja pelargoneja.
VastaaPoistaEn laita mitään. En ole koskaan perehtynyt siihen hommaan... :)
VastaaPoistaSarianna.saari95@gmail.com
Talvetan pelargonit ja daaliat. Näiden lisäksi myös tuoksumiekkaliljan sipulit ja liudan muita ruukkukasveja. Hienot palkinnot arvonnassa!!
VastaaPoistaNykyään en talveta kesäkukkia muuta kuin kompostissa. Hienot palkinnot, ilolla mukana arvonnassa.
VastaaPoistaJoriinit ja gladiolukset, pasuunat, pelakuut, sinisarja, peikonpähkinä, apinakukka, kyynelverenpisara. Nää tuli ekana mieleen mutta eiköhän tuolta pihalta vielä jotain muutakin löydy.
VastaaPoistaanrantala@gmail.com
Daaliat ja pelakuut ehdottomasti. Viime vuonna menestyksellisesti tulikruunun. Nyt myös keijunmekkoa koetan talvettaa, samoin syksyllä ostetut kärhöt menevät sisälle. Ihanat palkinnot!
VastaaPoistaAikaisemmin pelargoniat. Kuulin että gladiolukset voi myös talvisäilyttää, ajattelin kokeilla.
VastaaPoistaKuistin kaiteen kauniiden pelargonien toivon säilyvän kellarissa myös tulevan kesän iloksi. Kiitos myös tuosta talvikuivike vinkistä, sitä täytyy ehdottomasti ostaa testattavaksi!
VastaaPoistaPelargoniat, verenpisara. Maljaköynnös on niin komea että taidan tuoda senkin sisälle.
VastaaPoistaEnsimmäistä kertaa yritän talvettaa daalioita, sitä kautta eksyinkin blogiisi kun etsin hyviä ohjeita😊 kiitos niistä!
VastaaPoistaEn laita varmaan mitään :) Tänä vuonna on kukat ollut vähemmällä :)
VastaaPoistaanna_88@luukku.com
Pelargoniat kannan taas kasvihuoneesta sisälle, keittiön ikkunalle.
VastaaPoistaJa daaliaruukut autotalliin.
En ole perehtynyt aiheeseen, joten en säilö:). Arvonnassa mukana kuitenkin. "helinä"
VastaaPoistaDaaliat ja muratit mökillä maakellarissa, isot pelargonit kotona viileässä varastossa. Pienet, herkät tai muuten tärkeät kotona kodinhoitohuoneen ja ruokailuhuoneen ikkunoilla. Pelargonit saa kaikki lisävaloa pimeimpään aikaan. Osallistun kisaan! Nim. Sannikka62
VastaaPoistaEn tänä vuonna.:)
VastaaPoistairmeli.nieminen (at) hotmail.com
-Ipe-
Mulla on vanha pelargoni kesät mökillä ja talven töissä ompelimon ikkunalla lohduttamassa vihreydellään. Sen lisäksi daalioita, ruostekukka ja sitruunaverbeena talvehtii kylmäkellarissa, jossa on pimeää ja 7 astetta. Terveisin JohannaP
VastaaPoistaDahlian juurakot kellariin turpeessa paperisäkkeihin pakattuna ja pelargonit "talvihoitolaan", vanhaan omakotitaloon, jossa peruslämpö talvella. Osallistun arvontaan! Nim. Mymmeli
VastaaPoistaPelargoneja yritän taas talvettaa huoneenlämmössä, osa selviää ja osa ei. eva(a)iki.fi
VastaaPoistaIhana arvonta!
VastaaPoistaPelargonit muuttavat aina talveksi sisään, samoin verenpisarat, nyt kun olen oppinut niitä talvettamaan, Ne kaipaavat melko paljon kastelua talvikaudella! Pelargonit on siinä mielessä huomattavasti helpompia. Sitten on tietysti kaikki ritarinkukat, mutta nehän ei olekaan kesäkukkia.
Olen yrittänyt suklaakosmoksen, daalioiden ja jättiverbenan talvetusta, ilman menestystä.
Joku kellohyasintti, nerine ja kriinumi on kans muuten! Onhan noita aika liuta :-D Mihinköhän taas mahtuvat.. ovat vielä ulkona.
Talvetetan mm. hakuropajun, syyssyrikän, lumpeet vesiastioissa,terassihortensiat,inkaliljat, sinisarjan, ruukuissa kasvaneet kärhöt, viiniköynöksen,daalianjuurakot turpeessa, tulikruunu , yhden chileistä, t.Riitja
VastaaPoistaTänä syksynä en vielä laita,mutra jatkossa kyllä. Nyt ei vielä ole paikka johon laittaa. Ensi vuonna meillä on käytössä maakellari, joten sitten aion kokeilla.
VastaaPoistaPelargoniat kyllä.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
joriineita vain olen laittanut. t. Johanna
VastaaPoistamutter at suomi24.fi
Laitan talvisäilöön suklaakosmoksen, joka talvehti yllättäen viime talven ja kukki tänä kesänä uudelleen sekä maljaköynnöksen talvetan sisällä. Terhi
VastaaPoistaTalvisäilöön menee kesäkukista tuoksupelakuu, rungollinen verenpisara, daalian ja latva-artisokan juurakot, afrikan sinililjat ja n. 70 ruukkua puita, köynnöksiä ja pensaita! Kiireiset viikot edessä!
VastaaPoistaYritän talvettaa valkoisen dahlian, sitruunaverbenan, Luisa-runkoruusun, jalokärhön, kesäbegonian sekä pelakuita.
VastaaPoista-Kaima M
VastaaPoistaPelargonit ja verenpisarat talvetan vierashuoneessa, siellä pidetään noin 15° lämpötilaa aina kun ei ole yövieraita.
VastaaPoistaPelargonit pelastin jo sisälle turvaan yöpakkasilta. Haasteena on vaan se, että ei ole sopivan viileää paikkaa talvettamiseen. riiti81(At)gmail.com
VastaaPoistaYrttejä olen pitänyt parvekkeella, mutta nyt pitäisi siirtää huoneenlämpöön
VastaaPoistaannikajokinen95@gmail.com
En laita, koska ei ole paikkaa =).
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Kiitos, minäkin yritän.
VastaaPoistaOlen jo vuosia talvettanut daalioita ja monesti myös pelakuita ja verenpisaroita, aina kulloisenkin tilanteen mukaan. Olen nykyisin mitä enemmin ns etäviljelijä eli tätä talvetushommaakin teen tilanteen mukaan. Uusin kokeiluni on talvettaa runkoruusuni haudattuna lavakaulukseen. Onnistunut jo kahtena talvena.
Pelakuut talvisäilöön 😉
VastaaPoistaSäilön graaliat japanilainen ihmekukka sinililja hortessia.
VastaaPoistaAinakin yritän pelargonit, daaliat, verenpisarat ja gladiolukset saada talvetettua. Ananaskirsikkaa ei lienee lasketa kesäkukaksi, mutta se viettää myös talvet sisällä ja kesät ulkona.
VastaaPoistaEn laita.
VastaaPoistaTalvetan pelargoniat viileässä eteisessä ,daalian juurakoiden talvetusta kokeilen ensimmäisen kerran.
VastaaPoistaMustanmerenruusujen ja Onnenapilan kävyt paperipusseissa huoneenlämmössä.��
Mielelläni laittaisin kesäkukkia talvetukseen, mutta meillä ei ole siihen sopivaa paikkaa.
VastaaPoistaTänä syksynä kokeilen talvettaa pelargoniat. Sain Puutarhamessuilta Mårbackaa jotka menestyivät hyvin. Ajattelin laittaa koemielessä puolet kesämökin ikkunalle (+10 astetta talvilämpö) ja puolet kylmäkellariin. Jännää nähdä miten käy...
VastaaPoistaLidlin ruusuja istutin parikymmentä keväällä mutta ne ajattelin jättää talveksi maahan ja katsoa miten niiden kanssa käy.
Pelargoniat, maljaköynnös, syyssyrikkä, gladiookukset, muratti, keijunmekko, hopeaputoukset ja daalian mukulat talvetan
VastaaPoistaPelargonit, köynnösruusu, viinit, muratit, katsura ja oleanderi menevät joko kellariin tai autotalliin, ehkä taas yritän myös daalioita talvisäilöön... Nimim. "Yritys hyvä 10"
VastaaPoistaPelargoniat, lukinliljat, töyhtövanat, dahliat, gladiolukset, tiikerinkukat, ihmekukka, amppelivaula, trumpetit, stevia, kruunuvuokot, hortessiat. Varmasti jotakin jäi listasta pois...Talvetan nämä "mökillä", ilmalämpöpumppu on talvella lämmittämässä.
VastaaPoistaOsa pelargonioista,verenpisaroista, ruukkuhortensioista talvehtii kuistilla ja osa maakellarin eteisessä. Kärhö on talvehtinut hyvin maassa.
VastaaPoistaLeena Lappalainen
PoistaHortensia ja pelargoniat ovat joskus olleet talvisäilytyksessä, mutta nyt ehtivät kyllä paleltua yöpakkasilla, joten ehkä ei tule laitettua tänä vuonna... hiltuha(at)gmail.com
VastaaPoista