Sivut

lauantai 13. tammikuuta 2018

Miksi talvella mustat kukat ja vesi ei aina miellytä?

Tämä suihkulähde oli todella upea, mutta aika jännästi nyt se tuntuu vain kylmältä. Selitys siihen löytynee fengshuista eli vuorossa #fengshuiblogihaaste.  Itse asiassa kuva näyttää ihan siltä, kuin vesisuihkut olisivat jäätyneet pakkasesta. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kuva ei ole Suomesta.


Fengshuin vesi-elementti...

Vesi-elementtiä edustaa vahvimmin konkreettinen vesi, oli se sitten akvaariossa, uima-altaassa tai suihkulähteessä. Sen lisäksi fengshuissa vesi-elementtiä katsotaan olevan ikkunat sekä kaikki musta ja tummansininen. 


Tässä musta sisäsuihkulähde, jossa vesi virtaa kivipaasia alaspäin. Siinä vesi-elementtiä on väritys ja konkreettinen vesi. 
Tuntuisiko tämä nyt hyvältä vaikka olohuoneessa?

Itse laittaisin sen varastoon talven ajaksi, sillä minulle siinä on aivan liikaa vesi-elementtiä näin talvella. Nimittäin talvikin on veden aikaa. Eli taaskin liika on liikaa.



Muistatte varmaan postauksen Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä? Talvella mustien ja sinisten kukkien kanssa voi olla sama juttu. Ainakin kun katsoo tätä kuvaa, niin ei näytä yhtään niin upealta kuin silloin marraskuussa Fengshui kimppu sialle -postauksessa.


Olisi tosi kiva kuulla, koetteko veden ja nämä tummat värit samalla tavalla näin talvella?
Vai ihastutteko silloin juuri tummuuteen?

Viisi elementtiä fengshuissa...

Fengshuissa on viisi elementtiä, ja ne sekä niiden keskinäinen vuoropuhelu on yksi tärkeimmistä perusasioista. Viisi elementtiä ovat vesi, puu, tuli, maa ja metalli. Näiden viiden elementin määrää tarkastellaan kohteesta, aina kun tehdään fengshui suunnitelmaa tai konsultaatiota. Kaikki elementit ovat samanarvoisia ja yhtä tärkeitä, kyse on usein elementtien keskinäisestä harmoniasta. Eli jos yhtä on aivan liikaa suhteessa muihin, se ei yleensä ole hyvä asia.

Jotenkin sininen valo ei myöskään tunnut yhtään hyvältä näin talvella. Sininen onkin vettä 😉.


#fengshuiblogihaaste

Meitä on kaksi bloggaavaa fengshui-konsulttia ja haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän tammikuun aiheena on siis vesi-elementti.
Vesi ihmisen sielunmaisemaa My feng shui life -blogi Virpi Karjalainen
Miksi talvella mustat kukat ja vesi ei aina miellytä?  Sarin puutarhat -blogi Sari Weckström

Edelliset #fengshuiblogihaaste jutut:

Joulukuun fengshui aiheena oli punainen - Punainen väri jouluna ja fengshui 
Marraskuun fengshui aiheena oli jii - Kerrottu syklaami ja jin-aika 
Lokakuun fengshui aiheena oli metalli - Miksi syksyllä valkoiset kukat ei miellytä?
Syyskuun fengshui aiheena oli roina - Roinaa, roinaa eli haravoidako vai ei?

Vinkki - keväällä on nyt useampi fengshui kurssi, joilla opetan. Tiedot löytyvät Puutarha Studion etusivulta.


Talvisin pakkasterkuin Sari 

4 kommenttia:

  1. Kiintoisaa! Runsaasta sinisestä ja mustasta tulee minulle aina talvella kylmä tunne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta eli vesi-elementti on viileää, ja näin veden aikaan talvella, ei mikään ihme, että tuntuu kylmältä. Onneksi mustaan sisustukseen saa lämpöä esim. maa-elementin lämpimillä oransseilla. Ja mustien kukkien ostamisen voi jättää kevääksi ;)

      Poista
  2. Itse en pidä lainkaan sinisistä jouluvaloista. Ne ovat vastenmielisiä. Moniväriset sen sijaan ovat vähän niin kuin viiden elementin mukaan harmoniassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siniset valot joulun aikaan eivät miellytä minuakaan, etenkään jos lamppuja on tosi paljon.
      Aika hurjan näköisiä olivat myös meidän kunnan kirkot sinisessä valaistuksessa. Väri liittyi Suomi100 vuoteen. Niin kalsean kolkot, etten edes pystynyt ottaa valokuvaa. Valkoinen kirkko sähkönsinisenä näin talviaikaan... huh!

      Poista