Sivut

maanantai 16. tammikuuta 2017

Lohikäärmepuut ja fengshui

Lohikäärmepuut eli tavallisemmin traakkipuut kuuluvat ilmaa puhdistavien kasvien aateliin. Joten aloitan niillä tämän fengshui ja viherkasvit sarjan. Ja onhan niillä aika hurja nimikin - lohikäärmepuu 😊

Fengshui ja huonekasvit:

Nykyään tiedepiiritkin ovat jo sen todenneet, että kasveilla on ihmisiin suuri terveyttä edistävä vaikutus. Fengshuissa se on ollut tiedossa "aina".  Toinen tutkimuksin todennettu asia on kasvien ilmaa puhdistava vaikutus. Eli kasveista on kahdella tavalla etua kotona. Ja tietenkin esteettinen puoli on myös tärkeää.

Kaikki viherkasvit eivät ole hyviä fengshuin mukaan. Samoin kuin kaikki ilmaa puhdistavat kasvit eivät ole tehokkaita puhdistajia. Eli pitää vähän perehtyä asiaan.

Lohikäärmepuut sisäilman puhdistajina:

Lohikäärmepuita eli traakkipuita on hurjan paljon, eri lajeina ja lajikkeina. Nasa:n tutkimuksissa parhaimpia ilmanpuhdistajia olivat leveälehtiset traakkipuut kuten suppu-, tuoksu- ja juovatraakkipuut. Esimerkiksi supputraakkipuu oli tosi hyvä formaldehydin poistaja, ja hyviä oli myös tuoksu-, reunus- ja juovatraakkipuut. Samoin nämä traakkipuut poistivat ilmasta rakennusmateriaaleista yms. lähteviä epäpuhtauksia kuten ksyleeniä ja tolueenia. Ja tietenkin kasvit samalla kosteuttivat ilmaa ja muutenkin vähensivät ilman epäpuhtauksia.
Eli näitä lohikäärmepuita kannattaa suosia kotona ja työpaikoilla!

Iso ja pieni lohikäärmepuu:


Ostin perjantaina pienen kirjavalehtisen lohikäärmepuun. Sen lehdistö näyttää ihan piikikkäältä. Isomman lohikäärmepuuni lehdet sen sijaan kaartuvat pehmeästi. Jos olisi valittava fengshui-kasvi, niin kaartuvalehtinen olisi parempi. Mutta jossain tilanteissa tuo "piikkikasvikin" olisi paikallaan. Siitä myöhemmin lisää.

Lohikäärmepuun hoito-ohje:

Lohikäärmepuut eli traakkipuut (Dracaena) ovat helppohoitoisia. Osa niistä viihtyy puolivarjossa ja osa jopa kaukana ikkunoista. Niitä kastellaan vasta, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Lannoitetta annetaan melkein läpi vuoden, eli silloin kun se kasvattaa lehtiä. Multaa ei tarvitse vaihtaa joka vuosi ja ötököitäkään ei näihin yleensä tule. Siis helppoja. Ja superhelppoja, jos laittaa niille altakasteluruukun 😊

Terkuin Sari

Ps. Opetan Espoon työväenopistossa Fengshui sisustuksessa -kurssilla. Sinne mahtuu vielä mukaan. Ja tietenkin muutkin kuin espoolaiset voivat ilmoittautua kurssille.

4 kommenttia:

  1. Traakkipuut ovat kyllä helppoja ja sitkeitä kasveja. Tuo iso traakkipuusi näyttää niin mahtavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvan traakkipuun hyvinvoinnin salaisuus on altakasteluruukku, ja kuun mukaan kasteleminen. Ei voi kyllä olla helpompaa kasvia!
      Harmi kun ihan minikasveille ei ole altakasteluruukkuja. Nyt joudun odottamaan, että tuo pieni kasvaa paljon isommaksi, jotta sen voi laittaa altakasteluun. Taitaa mennä monta vuotta ;)

      Poista
  2. Olen nähnyt pieniä Lechusa altakastelu ruukkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Taidanpa heti tänään kierrellä etsimässä sopivaa ruukkua. Nimittäin nyt multa kuivuu pienellä lohikäärmepuulla melkein silmissä :)

      Poista