Sivut

perjantai 19. helmikuuta 2010

Ekat iirikset avasivat kukkansa !!!

Itse kasvattamani pikku iirikset ovat avanneet ensimmäiset kukkansa : ) Kyllä nämä ovat niin ihanan keväisiä. Vähän isolehtisempi kuvassa on kerrottu valkea amaryllis, joka nyt saa kasvatella lehtiänsä.

Iiriksen eli kevätkurjenmiekan sipulit olin laittanut syksyllä ihan tavalliseen multaan saviruukkuun. Talven ruukut olivat kellarissa. Postaukset istutuksesta löydät tästä ja tästä sisälle tuonnin.

Kukka on kaunis. Takana näkyy iiriksen aukeava kukka ja oikeasssa laidassa nuppu.
Ja jotta nämä kestäisivät pidempään, kiikutan ne yöksi jääkaappiin.... pitäisiköhän jo ostaa pieni jääkaappi ihan vain kukille ; )


Laitoin myös vähän sammalta joidenkin ruukkujen pinnalle... näinkin ne näyttävät kivoilta.

Sunnuntaina maljakkoon otetut syreenin ja koivunoksat työntävät jo vähän vihreää lehden alkua : )

Saa nähdä, mikä sipulikukka seuraavaksi avaa kukkansa.... niitä kun tuli istutettua montaa erilaista silloin syksyllä ; )
Näitä kevätkurjenmiekkoja aion hankkia myös ensi syksynä ruukkuihin...

32 kommenttia:

  1. Ihanan kauniita ja toivoa antavia kukkasia: kevät tulee kuitenkin! :)

    VastaaPoista
  2. Oi,sulla koitti jo kevät:)!!Ihania kurjenmiekkoja.

    VastaaPoista
  3. Voi ei, miten kauniita! Varaslähtö kevääseen. Itse en ole koskaan kokeillut istuttaa sipuleita ruukkuihin... täytyy kokeilla ens syksynä.

    VastaaPoista
  4. Sipulipuuhastelu kiinnostaa minuakin. Ihanat kuvat aivan ihanista iiriksistä! Kevään ensiairut.
    Kukkajääkaappi kuulostaakin mukavalta, sellainenhan pitäisi olla joka talossa.
    Mutta kauniita, kauniita : )

    VastaaPoista
  5. Onpas suloisia ja somia. Aivan varmasti saat kevättunnelman noista ;) Olisipa sellainen ihana veranta, jossa mummukin kukkia säilytteli ♥

    VastaaPoista
  6. Iirikset ovat ehdottomasti lempikukkiani ja nämä kevään airuita. Hyvä idea tuo kukkajääkaappi!

    Annatko minulle tuon kasvin nimen, joka suikertaa iiriksen juurella. Sitä myydään usein niin, että kiemurtaa ympäri vaikka semmoisen sydämen. Olen nyt hankkimassa sitä, kun ekan tapoin, mutta en muista sen nimeä...

    VastaaPoista
  7. Jenni - iirikset tosiaan muistuttavat, että kyllä se kevät sieltä tulee : ) Enää kuukausi, niin ulkona seinustalla kukkivat lumikellot, ehkä ; )

    Tiina - juu, täällä on täysi kevät sisällä : ) Nämä olivat tosi helppoja kasvatettavia, joten ensi kevääksi aion laittaa niitä uudelleen....

    Maria - jos vaan on kellaritila tai sen tapainen viileä tila, sipulikukkien kasvatus on helppoa. Ne vain isutetaan syksyllä ruukkuihin, talvella vähän kastellaan ja keväällä otetaan sisälle, kun niissä on kunnon versojen alut. Siis helppoa : )

    Taru - aion suunnitella kellarin hyödyntämisen tarkemmin syksyllä, sillä haluan paljon sipulikukkia myös ensi kevääksi sisälle : ) Ja silloin taidan jo tarvita tuota kukkajääkaappia !

    Elisa - kukkaveranta, jossa olisi vähän lämmitystäkin olisi super ihana. Tai viherhuone tai lämmitetty kasvihuone... siellä istuskelisin päivät pitkät kukkien keskellä ; )

    Leena Lumi - se viherkasvi mikä näkyy kahdessa alimmassa kuvassa on nimeltään pienilehtinen lankaköynnös. Sitä on myös isompilehtistä.
    Se pitää säännöllisestä kastelusta. Olen paljon pois kotoa kesäisin, joten olenkin laittanut lankaköynnöksen altakasteluruukkuun, niin ei kuivahda hengiltä ; )

    VastaaPoista
  8. Ihanat iirikset! Minullakin omani jo kukki viikkoja sitten, tosin ostin ne valmiiksi kasvatettuina, mutta toivat niin kevään kotiin, että! :)

    Mukavaa viikonloppua!

    Riikka

    VastaaPoista
  9. Noin kaunista saa ihailla kun vähän näkee vaivaa!! Tuli ihan satumainen fiilinki näistä kuvista :) Sun pitää kehitellä joku kylmäpaikka/jääkaappi, kylmäähän nyt sais aika ilmatteeksi pihalta ;)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana!
    Pienet ruukut ovatkin kätevämpiä laittaa kylmempään, kuin se mun ämpäri. No se on kuitenkin nyt ihan seinän vieressä, on siinä vähäsen viileämpää:)
    Minäkin muuten hain viime viikonloppuna syreeninoksan sisälle, samanlaiset aikataulut:)

    VastaaPoista
  11. Ihanat iirikset/kurjenmiekat. Voi miksen ole hoksannut samaa. Olisivat kai kukkimassa nyt.
    Täytyy peesata sinua, huomenna katkon muutaman kirsikanoksan ja syreenin maljakkoon.

    Kauniit asetelmat.

    VastaaPoista
  12. Ihanan ihan ihania, eihän sitä muuta voi todeta ;-)

    VastaaPoista
  13. Riikka - sipulikukat ovat tosiaan niin keväisiä. Katselin myös kaupassa noita iiriksiä, tulppaaneita..ruukuissa. On se kiva, että niitä on alkanut olla jo myytnnissä : )
    Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin !

    tuuluska - saisipa ulkoa sopivan määrän kylmää, ei kuitenkaan liika, noille sipulikukille ; ) Laitan ruukut heti parvekkeelle, kun siellä ei enää ole pakkasta. Lasitetulla parvekkeella on n. 5 astetta lämpimämpää kuin ulkona. Eli kohta ruukut pääsevät sinne, toivottavasti ; )

    pioni - minäkin huomasin nyt, miten käteviä nuo pienet ruukut ovat. Jatkossa aion istuttaa vain niihin... Istutin sipuleita myös laakeaan isoon ruukkuun, ja se ei mahdu viileään. No, tästä sitä taas oppii!
    Sattuipa hauskasti samat puuhat : )

    arleena - oih, sinulla on kirsikan oksia ! Niistä tulee varmaan ihania. Olisin halunut hakea omenapuusta oksia, mutta ovat nyt hankalasti ison lumikasan takana. Ja se kasa upottaa liikaa ; )

    tia - iirikset ovat ihania : ) Huomasin, että niissä on vähän tuoksuakin. Tosin se tuoksu on jotenkin pistävä... Muistaakseni laitoin vielä toisenkin väristä iiristä... niistä yhtään ei ole vielä auennut ja lehdetkin ovat aika pienet...

    VastaaPoista
  14. Voi miten ihania!

    Nyt on kyllä ensi syksyllä itse laitettava sipuleita ruukkuihin. Niin tavattoman kauniilta näyttävät.

    VastaaPoista
  15. Iirikset on niin kauniita, ja nuo minit erityisen suloisia. Ihana idea! Mulla on noita sinisiä sulouksia kukkapenkissä, ja silloinkin ne ihastuttavat kun yhtäkkiä kukkapenkit on täynnä sinisiä pikku yllätyksiä kun mikään muu ei vielä oikein kasva :-)

    VastaaPoista
  16. Ahkeruus palkitaan <3

    Voi miten ihania ja nyt saat nauttia jo kevään tunnelmasta.

    Ihailen tuota sinun luovuuttasi :)

    VastaaPoista
  17. Oi - ihania keväisiä iiriksiä - ja juuri noita upean sinisiä!

    Kiva kun tuot vähän kevättä meidän muiden iloksi!

    VastaaPoista
  18. Voi miten kauniita ovat!
    Kivalta näyttää myös tuo sammal ruukkujen pinnalla!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  19. Kiitos, Sari! Tulin juuri Viherlandiasta sitä kasvia etsimästä ja kun en ollut vielä silloin saanut sun vastausta, kuvailin sitä vuolaasti ja kun pääsin kohtaan 'ja sitten minä tapoin sen', niin tuttu puutarhamyyjä vastasi oitis: Se on lankaköynnös, joka ei siedä kasteluvirheitä. Siis nyt kun sinäkin sanot noin, niin mun ei auta muu kuin isuttaa se altakasteluruukkuun, vaikka ne ovat niin rumia. Lankaköynnös oli loppu, mutta on tulossa. Ostin sille jo sydämenmuotoisen kehikon, jota saa sitten alkaa kiertää kauniisti.

    VastaaPoista
  20. Pikku iirikset ovat selvästikin kivempia ruukussa kuin ulkona kukkapenkissä, jonne niiden kapea ja hento olemus vähän hukkuu. Kyllä kellari olisi hyvä olemassa ja miksei se kukkajääkaappikin!

    VastaaPoista
  21. Voi sinua Onnekasta katsoin pitkään ja hartaasti Iiriksiäsi....nyt jo !

    Ihanaaa!! minä niitä aina keväisin pihallani ihmettelen, niiden suloista herkyyttä ja kauneutta!

    jatkahan samaan malliin, niin monta pientä ihmistä saa iloita kanssasi!

    VastaaPoista
  22. Mukava seurata mikä kukkanen se seuraavana puhkeaa kukkaan!;)Kauniita ovat!<3 Kyllä syksyllä kannattaisi kukkasipuleita istutella,niistä on moninverroin iloa!Jospa ensisyksynä!:)

    VastaaPoista
  23. Sussi - minäkin ihan yllätyin, miten kauniita nuo ovat ruukussa. Ja tietysti laitan niitä ensi syksynä taas kasvamaan...

    Saila - oleko saanut ne menestymään usean vuoden kukkapenkissä ? Olen ihan luullut, että eivät talvehdi kunnolla ulkona.
    Ovat varmasti upean näköisiä, kun niitä on paljon : )

    Ainosofia - noita kun on noin monta ruukkua, täällä on tosiaan jo ihan kevättunnelma : ) Vaikkakin ulkona tuiskuttaa lunta ...

    Hanna - minusta tuo sinisen sävy on tosi upea, vaikkakin silloin syksyllä vähän emmin sen tummuutta. Ja vielä on vaaleampiakin tulossa : )

    Susanne - minäkin pidän siitä sammaleesta. Etenkin ruskeaan sankakoriin se sopii tosi hyvin, tuomaan lisää vihreyttä.
    Mukavaa sunnuntain jatkoa sinullekin !

    Leena Lumi - lankaköynnös on kaunis sydäntuessa : ) Näin niitä parissa kukkakaupassa ystävänpäivän tienoilla.
    Olen samaa mieltä, että altakasteluruukut ovat vähän rumia. Mutta aivan ehdottomia etenkin lankaköynnöksille, flamingonkukalleni ja sinikohtalonpensaalleni. Muilla onkin sitten tavalliset ruukut.

    Mari - eikö olekin! Tällä hetkellä suloisin kukka kotonani : )

    Kuusirannan emäntä - Kellari tai kylmiö tai viileä autoalli ovat tosi ihania. Niissä voi säilyttää daalian juurakot ja kasvatella näitä sipulikukkia ruukuissa kevääksi : )
    Luulen, että pihalla niitä täytyisi olla tosi paljon, jotta näyttäisivät hyvältä. Tai sitten paikka muuten hyvin yksinkertaisen karu.

    Sirkka - ai sinullakin pikkuiirikset kasvavat pihalla. Ovatko viihtyneet jo pitkään ? Tuossa Sailalle jo kommentoin, että olen luullut niitä lyhytikäisiksi ulkona.
    Olen ihan hullaantunut näihin sipulikukkiin.. ; )

    sarppa - näyttäisi hieman siltä, että seuraavaksi kukkii kasvitieteellinen krookus. Sain niitä muutaman tosi pienenen sipulin.
    Ei muuta kuin sitten syksyllä istuttelemaan sipulikukkia : )

    RANTAPUIKKO - pikku iirikset ovat oikeita kaunottaria !
    Taidanpa tästä nyt lähteä pelargonien mullanvaihtoon... Ja tarkistamaan, miten sipulikukkaruukut voivat kellarissa.

    VastaaPoista
  24. Ihania!

    Hih, joillakin on saunajääkaappi oluille, toisilla kasvijääkaappi ;)

    VastaaPoista
  25. Ihanat, inspiroivat kuvat taas Sinulla! Olen ollut todellisella blogi- tietokone tauolla pari viikkoa, kivat taas bloggailla! Ilmoittauduin lukijaksesi.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  26. Iirikset on minunkin lempikukkiani, liljojen ohessa. Ollapa itsellä kellari,niin olisin syksyllä tehnyt saman tempun kuin sinä täällä blogissasi kerroit. Nyt on toistaiseksi tyytyminen kaupan versioihin ja kun ei sinne jääkaappiinkaan mahdu suuren perheen ruokien lisäksi yhtään kukkaa,niin kukinta-aika jäi lyhyeksi. No, ehkä onneksi niin,sillä yksi astmaatikkolapsi alkoi saada jo oireita, mahdollisesti juuri iiriksen tuoksusta.
    Kauniita kuvia oletkin saanut otetuksi :)

    VastaaPoista
  27. Kauniita ovat kukkasi. Tuskin maltan odottaa että pääsen ostamaan krookuksia ja helmililjoja!

    VastaaPoista
  28. Anskukka - hei tuo olikin hyvä oivallus !!! Nyt kukkajääkaappini ei enää tunnukaan niin hullulta ajatukselta ; )

    Willa Rosa - välillä pieni tauko olisikin ihan hyväksi...
    Kiva kun tulit lukijakseni : )
    Mukavaa viikon alkua sinullekin !

    Vuokko - huomasin noissa minunkin iiriksissäni aika pistävän tuoksun, ei kuitenkaan voimakkaan. Muistutti ihan jotain "hyvälle tuoksuvaa" pesuainetta ; /
    Kellari on kyllä aika kätevä. Joillakin on viileä autotalli, joka ajaa melkein saman aseman, siis jos sinne mahtuu auton ja muiden tavaroiden lisäksi ruukkuja ; )

    keijukainen - kohta niitä onkin enemmän myynnissä, kun pääsiäinen lähestyy. Minä taas niin odotan ilmojen lämpiämistä, että saisin nuo sipulikukkaruukut lasitetulle parvekkeelle. Sinne olin ne alun perin ajatellut ... nyt niillä on sisällä aika ahdasta ; )

    VastaaPoista
  29. Oi miten kauniita! Ja tuo elämänlankakin(?) näyttää kadehdittavan hyvinvoivalta!

    VastaaPoista
  30. Olivieno - lankaköynnös voikin hyvin, sillä se kasvaa altakasteluruukussa. Saa siis tasaisen kastelun ; )

    VastaaPoista