lauantai 27. maaliskuuta 2010

Orvokkeja parvekkeella, jipii !!!

En enää voinut vastustaa, vaan ostin jo pari orvokkia torimyyjältämme. Ovat ne niin ihania : )

Messuilta tuli mukaan jouluruusu : )

Tämä on mielettömän upean värinen. Valkeita minulla on jo, joten tämä on ihana poikkeus niiden joukkoon. Istutan sen siis keväällä pihalle...

Kaikki nämä kukat, mitkä kuvissa näkyvät, kestävät pari astetta pakkasta. Eli ovat juuri sopivia parvekukkia näin keväällä : )
Koska kasvit ovat omissa ruukuissaan, niistä voi sommitella kivoja asetelmia. Alla on kuva, jossa eri lajien ruukut on sekoitettu keskenään. Ylempänä lajit on enemmänkin ryhmitelty omiksi ryhmiksi.

Sipulikukkaruukkujen hoito-ohjeet:

Hoitona vain kastelu, kun mullanpinta on kuivahtanut.
Nuo sipulikukat olen kasvattanut itse kellarissa, juttu siitä löytyy täältä.
Ja ruukkujen sisälle tuonnista juttu on täällä.
Ja maaliskuun puolen välin tilanne täällä.

25 kommenttia:

  1. Mitä luulet jouluruususta, talvehtiiko se IV-vyöhykkeellä ulkona? Ei taida?
    Olisi vaan niin kaunis kasvi ja paljon siitä puutarhalehdissäkin kirjoitellaan nykyään.

    Orvokkeja ei voi vastustaa, itse vielä kummiskin säästelen ja ostan vasta äitienpäiväksi ulos ruukkuihin : )
    (Jos nuo lumet nyt tänävuonna ovat kadonneet siihenkään mennessä).

    VastaaPoista
  2. Orvokit ovat kyllä varma kevään merkki.. Minäkin ostan eka kukiksi heti toukokuun alusta niitä.
    Mutta EI vielä ;(

    VastaaPoista
  3. Ihania keväisiä kukkia löytyy parvekkeeltasi. Löytyisköhän meiltäkinpäin jo orvokkeja, täytynee käydä kurkkimassa kukkakaupassa.

    VastaaPoista
  4. Minäkin ostin orvokeita terassille ja istutin laatikoihin, mukaan laitoin nupulliset tasetit. Odottelen, että tasetit avautuvat pääsiäiseksi.

    Ihana jouluruusu.

    VastaaPoista
  5. Kauniin sinisiä orvokkeja! :) Minäkin innolla odottelen kevättä ja orvokkien saapumista!Täällä meillä on vielä paaalljjooon lunta,enkä ole vielä orvokkeja nähnyt.Kaunis jouluruusu!

    VastaaPoista
  6. Oi,orvokeita,kevät:).Meillä vaan lunta tulee aina vain lisää,n 20 cm viime vuorokauden aikana...Upean värinen jouluruusu! mun on niin vaikea hyväksyä näitä arktisten olojen asettamia rajoituksia,että koemielessä istutin 2 jouluruusuakin pihalle,kerron lumien sulettua heräävätkö henkiin...

    VastaaPoista
  7. Taru - jouluruusun sanotaan talvehtivan hyvin eteläisessä Suomessa. Tiedän sen kasvaneen III-vyöhykkeellä ja voineen tosi hyvin. Teillähän kuitenkin on enemmän tuota lunta ja lumi on aina paras suoja eli eikun kokeilemaan: ) Arat kasvit kannattaa laittaa pihalle kohtaan jossa on läpäisevä maa, sillä märkä maa on kylmä...

    Elisa - juu, minäkin ostan pihalle orvokit vasta toukokuun alussa. Tuolla lasitetulla parvekkeella on 5 astetta lämpimämpää kuin ulkona. Siksi rohkenin jo tehdä kevätistutuksia : )

    pioni - torimyyjä viljelee nuo orvokit itse ja kuulemma ihan viime päivinä ovat vasta alkaneet kukkia kasvihuoneessa. Eli eiköhän niitä ala olla muillakin viljelijöillä kohta myynnissä : )

    arleena - laitat varmaan kuvan ihanuuksistasi : ) Kuulostaa niin kauniilta...
    Olen pitkään haaveillut tuon värisestä jouluruususta ja messuilta sen sitten löysin. Arvaat varmaan, miten innoissani olen siitä ; )

    sarppa - ei meilläkään ole niitä vielä ollut kuin ihan tällä viikolla ja vaan pieniä eriä. Taimessa on ensimmäinen kukka vasta auki ja sekin juuri avautunut. Siis suloisia orvokin alkuja : )

    Tiina - kerro ihmeessä miten jouluruusuillesi kävi ! Meillä tuli kovat pakkaset ennen lunta ja saattaa olla, että jouluruusut ovat siitä vähän kärsineet. No, sen näkee sitten kun lumet sulaa.
    Vartti sitten satoi oikein kunnolla vettä ja nyt tulee räntää eli kevättä ilmassa... ; )

    VastaaPoista
  8. Kyllä ne ovat kauniita! Joskus täytyy kokeilla sipulikukkien talvehdittamista ruukuissa. Ja jouluruusuja, muistelen, että viime vuonna myivät heti keväällä jouluruusuja puutarhaliikkeessä, ehkäpä tänä vuonna voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Minäkin tykkäsin tuosta sun jouluruusun väristä, heti näytti kivalta.
    Ja kohta seuraan sun jalanjälkiä ja ostan ensimmäiset orvokit ulos, vielä ihan vähän odottelen, on ne iloisia naamoineen ^^. Pikkunarsisseja voisi hakea vaikka tänään, ei nuo kanervat porraspäässä oikein näytä miltään.

    VastaaPoista
  10. Mielettömän kaunis jouluruusu ja ihanat pikkuorvokit! Tänäkään vuonna en päässyt puutarhamessuille ja se kyllä harmittaa. En ymmärrä miten aina voi tulla jokin este.
    Ensi vuonna uusi yritys sitten taas. :)

    VastaaPoista
  11. Sari, minulla ei jouluruusu selviä edes viikkoa sisällä! Pidän niin valkoisesta jouluruususta ja olisin myös halunut istuttaa sitä puutarhaamme. Koska olemme täällä saarella, meillä on tutkitusti todettu III-vyöhykkeen ilmasto, joten se voisi olla mahdollista, jos...

    Laventelikin menestyi puutarhassa kuitenkin vain yhden talven yli´.

    Mieheni on hulluna orvokkeihin ja noudan joka vappuaatto hänelle aamupäivällä orvokit, jotka laitan heti suoraan ulos ruukkuihin.

    VastaaPoista
  12. Kuvasi ovat todella kauniita. Kyllä orvokit ovatkin vaan ihania. Odotan myös innolla niiden saapumista ja ulos istuttamista!
    -kisu-

    VastaaPoista
  13. Ahmin suorastaan noita ihania kuviasi, onneksi vain virtuaalisesti, sillä jouluruususi näyttää herkullisen lumoavalta! Katselin perjantaina iloissani kun prismassa jo myytiin kerrottuja orvokkeja. Jäivät sillä kertaa ostamatta, mutta ehkä seuraavalla ostoskerralla...

    VastaaPoista
  14. VOI, ihania orvokkeja.. onhan tuo jouluruusukin nätti, mutta orvokit oooooh =D

    VastaaPoista
  15. Kauniin jouluruusun löysitkin, vihreitä siellä olikin paljon. Orvokit ovat vaan niin suloisia, että.

    VastaaPoista
  16. Sussi - jouluruusu onkin hyvä ns. terassikukka viileän kevät- ja syysajan istutuksiin : ) Sisällähän sen kukinta menee nopeasti ohi, mutta viileässä ulkoilmassa kestää pitkään...

    tuuluska - minä heitin callunan kompostiin tuosta jouluruusun ruukusta. Siinä hommassa ihan konkreettisesti talvi vaihtui kevääseen ; )

    TuijaR. - toivotaan, että ensi vuonna pääset messuille, silloinhan ovat ne upeat yleiskoristelut ! Minun on aina pakko päästä juuri niille messuille ; )

    Leena Lumi - jouluruusun kukinta menee sisällä lämpimässä ohi todella nopeasti. Siksi onkin kiva laittaa se tuonne parvekkeelle ja sitten keväällä istuttaa se pihalle.
    Joulusta minulle jäi yksi valkea jouluruusu, joka nyt on tehnyt uudet lehdet. Sekin odottaa pihalle pääsyä : )
    Tiedän, että jouluruusu on menestynyt III-vyöhykkeellä, läpäisevässä maassa ja puolivarjossa.

    kisu - kiitos : ) Minäkin odotan, että lumet sulaa ja kovat yöpakkaset ovat ohi, niin orvokkeja uskaltaa sitten istuttaa pihalle ruukkuihin. Siihen ei mene enää kuin kuukausi : )

    Olivieno - hih, älä ihmeessä ahmi jouluruusuani ; ) Se on syötynä tappavan myrkyllinen...
    Olen huomannut, että Prismassa on välillä tosi jänniä ja kohtuu hintaisia kasveja. Täytyypä taas käväistä siellä.

    RANTAPUIKKO - orvokit ovat suloisia : ) Kohta kun taas aurinko paistaa koko illan, niin parvekkeella tuoksuu niin ihanasti orvokit. Se tuoksu on enne kesästä...

    tia - tuo jouluruusu olikin ylähyllyllä. Jo kaukaa silmäni osuivat siihen ; ) Vihreitä en edes huomannut, mutta olenkin jo pitkään haaveillut tuosta tummanpunertavasta jouluruusuta.

    VastaaPoista
  17. Orvokkeja jo -ihania! Tuo jouluruusu on upea...

    VastaaPoista
  18. Pitkästä aikaa kierroksella täällä. Niin monenmoista arkista asiaa ollu ja pienoista väsymystä ollu ilmassa. Ja tämä talvi vaan jatkuu... Ei sais jostain lumesta valittaa,mutta tuntuu että kevätaurinko on jossain harmaitten pilvimassojen takana piilossa, että ihan mielen saa maahan.
    Jospa se kevät kuitenkin saapuis joskus tosissaan.
    Kauniita kukkia täällä sulla taas =).
    Iloista pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
  19. Orvokkeja??!!!???
    Ei ole totta!!
    Täällä on kaksi metriä lunta ja orvokit jossain haaveissa. Voi *huoks* sentään...

    VastaaPoista
  20. Oi,oi mitä ihanuuksia sinulla.
    Kaiken tämän lumen keskellä ei muuta kuin haaveilua...kukkaloistosta.
    Vuosi sitten minunkin pihassa orvokit oli istutettu ruukkuihin ja nautimme terassilla ekat kaffet... no, ei nyt...:(((
    Minullakin on juuri samanvärinen jouluruusu, joka kukki viimekeväänä kauniisti, mutta nyt tuolla toooosi korkean lumikinoksen alla nyt...hmmm...mitenkä se siellävoi?..
    Olisipa lasitettu partsi!!

    VastaaPoista
  21. Mari - olin pitkään etsinyt tuon väristä jouluruusua. Jouluna ne maksoivat maltaita... mutta nyt olivat saman hintaisia kuin valkeat : )

    Eve - kyllä sen huomaa, miten aurinko piristää ja antaa energiaa näin keväällä. Siis nyt kun sitä ei näy, niin heti on taas väsähtänyt... No, onneksi aurinkoa on taas luvattu viikolla : )
    Huomasin tänään yhden järkyttävän tosi seikan - kukkia on ihan liika nyt kotona ! Niiden sekaan ei meinaa mahtua ; ) Ongelma tämäkin, hih....
    Iloista pääsiäisen aikaa !

    MariaK - en voi yksinkertaisesti vastustaa ensimmäisiä orvokkeja. Niitä on heti ostettava, kun tulevat pikkutaimina myyntiin... siis parvekkeelle. Ulos laitan vasta kuukauden kuluttua.
    Nyt käyn ihastelemassa niitä vähän väliä ; )

    piitis - näin keväällä nuo lasitetut parvekkeet ja terassit ovat minusta parhaimmillaan, kesällähän ne ovat tooosi kuumia paikkoja.
    Kiva kuulla, että tuo väri on menestynyt, sillä vähän arvelin, että olisi arka talvehtija. Lumi kyllä on paras suoja ja sitähän on riittänyt tänä talvena : )

    VastaaPoista
  22. No voi :)
    Täällä on mukava käydä virittäytymässä kevääseen...

    Sinulla on kevät jo pitkällä siellä.

    Näin tuollaisen jouluruusun ensimmäistä kertaa tässä pari vkoa sitten... se on tosi kaunis ja olispa mukava tuollaista kasvatella... pitäneeköhän kokeilla.
    Ja näinhän se menee, että kestää minkä kestää - sille ei voi mitään jos vyöhykerajat eivät passaa ;)

    VastaaPoista
  23. Ainosofia - nyt on kyllä niin kevätfiilikset, kun vettä on satanut monena päivänä ja yöt on aika lämpimät... Parvekkeelle uskaltaa jättää huoletta jo nuo kasvit.
    Sanoitpa hyvin ja niinhän se on, että kestää minkä kestää : ) Ja aina voi ostaa tilalle uuden tai jotain vielä ihanampaa... ; )

    VastaaPoista
  24. Inkivääri - voi kiitos : ) Siirtelen välillä noiden ruukkujen paikkoja...saa niin kivasti vaihtelua. Ja on helppo poistaa kukkansa kuihduttaneet ja lisätä joukkoon uusia ; )

    VastaaPoista