torstai 2. lokakuuta 2008

Pelargonit

Tänään järjestelin kirjastohuoneeseen paikkaa pelargoneille. Nyt lokakuun alettua poistin myös kesäiset sisustusjutut ja laittelin hieman lämpimämpiä värejä esille.

Pelargonit ovat vielä niin kesäisen kauniita ja reheviä. Täytyy seurata säätiedoitusta ja ottaa ne sisälle, jos on luvassa kovempaa pakkasta. Pienet pakkaset eivät haittaa, parveke on lasitettu : )


Syyshortensia on yksi lempipensaistani. Tässä sen kukkaa on kylmät ilmat värittäneet kauniisti pinkiksi.
8 kommenttia:

 1. Onpa sulla hyviä kuvia. Pitäisi varmaan joskus hankkia kunnon kamera...

  Pelargoniat ovat minun mieleeni, samoin syyshortensia jollainen meidänkin pihassa on. Aamulla jo näin tuon edellisen postauksesi ja totesin että kas, meikämantan lempiväri eli keltainen on siinä edustettuna:)

  VastaaPoista
 2. Molemmat ovat myös lempikukkiani, syyshortensiat ovat vielä pihallamme valkoisia...pelargoniat kukkii sisätiloissa ja yksi valkoinen on vielä ulkona kukassa, tänään on satannut melkein kokoajan, saa nähdä onko vielä voimissaan, en ole käynyt katsomassa.
  Mukavaa päivää sinulle kauniitten kukkiesi kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kertakaikkisen kaunis syyshortensia :)

  VastaaPoista
 4. Rita - hyvällä kameralla saa hyviä kuvia, niin se taitaa vaan olla. Näin syksyllä keltainen väri tuo lämpimän fiiliksen puutarhaan. Ainakin uskon niin : )
  Sirkka - toivottavasti valkoinen pelargoniasi on vielä kunnossa. Ne kyllä ovat sitkeitä, mitä nyt kukat välillä pilaantuvat sateesta...
  Tinttarus - kiitos ! Minäkin aivan ihastuin sen sävyyn ja otin siitä monta kuvaa : )

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana syyshortensia. Mulla vasta toissavuonna istutettu, ei kukkinut tänä kesänä ollenkaan:(

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Ihania kukkia sinulla, olet viherpeukalo ja mä olen tumpelo:) Mulla nuo kukat vaan ei tunnu kasvavan.. Olen ehkä liian hätäinen, heti kaikki ja nyt ja se ei vissiin passaa noiden kasvien kanssa hätiköidä?
  Huomasin että olit kommentoinut yhtä vaaleaa seinäkelloa, mulla on vielä yksi sellainen myytävänä, käy kurkkaamassa jos kiinostaa:)
  Terkuin Maikki

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia! Ihastuin myöskin tuohon upeaan maisemaan mikä ikkunastasi näkyy, wauuu:)
  Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 8. pioni - ei meilläkään viime syksynä istutettu hortensia kukkinut. Kuva on vanhasta hortensiasta, mikä näköjään vain paranee vanhetessaan : )

  maikki - kiitos ! Puutarhassa monesti maltti on valttia. Kasvit kasvavat omaa tahtiaan. Nykyään kuulemma monet hoitavat liikaa pihaansa ja kasvejaan, kasvit kun tykkäisivät sopivasta hoidosta : ) Käväisenpä katsomassa kelloasi...

  mimosamamma - kiitos ! Minäkin ihastelen sitä maisemaa usein, se jotenkin lataa hyvää oloa...
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin !

  VastaaPoista