torstai 13. huhtikuuta 2017

Parveke kukkii jo

Vaikka on näin viileä kevät, niin parveke kukkii nyt jo runsaasti. Nämä narsissit ja helmililjat ovat olleet lasitetulla parvekkeella kaksi viikkoa. Siinä ajassa osa narsissien kukista avautui. Puhtaan valkoinen on `Geneve` ja kerrottukukkainen on `Westward`, jossa on muuten jännä tuoksu. Kaikki nämä kuvan sipulikukat ovat kotimaisia eli viljelty kukkaan Suomessa.

Kimalainenkin oli jo liikkeellä, vaikka on näin kylmää.

 Itse sipulista kasvatetut hyasintit:

Parvekkeella tuoksuu niin suloisen ihanasti nämä hyasintit. Olen ne itse hyötänyt eli kasvattanut sipulista kukkiviksi.  Sain näiden sipulit Korpikangas Siemen-Fröltä blogijuttujen tekoon.
Hyasintit kevätkukkina ovat pitkään olleet suosikkejani. Onneksi niitä löytyy nyt myös myymälöistäkin, mutta silti kasvatan ne edelleen itse. Se on niin kivaa puuhaa 😊

Muita huhtikuun parvekekasveja:

 Mustassa kennossa kasvaa ne siemenistä kylvetyt rimpsureunaiset orvokit. Eivät ihan vielä kuki, mutta toivottavasti jo toukokuussa. Niillä vähän lehdet lurppaa kuvassa... kaipasivat vettä. Violettikukkaisen orvokin ostin meidän torimyyjältä.

 Häneltä löytyi myös näitä oransseja hyasintteja. Vau, mikä väri! No, pakkohan sellainen oli ostaa 😉

Tämä tummakukkainen loistokevätesikko kukkii edelleen. Kukat kestävät tosi pitkään viileässä, joten parveke on sille paras paikka . Siirrän sen aurinkoisina päivinä sivummalle, jotta kuuma aurinko ei pääse lakastuttamaan kukkia.

 Kyllä nyt parvekkeella kelpaa istuskella korituoleissa ja ihastella kukkarunsautta... ja upeita tuoksuja 😊

Iloista pääsiäisen aikaa kaikille!

Kukkaterkuin Sari

Ps. nämä kukat kestävät ainakin pari astetta pakkasta. Nyt on luvattu pakkasöitä, joten saas nähdä, miten pakkanen tulee lasitetulle parvekkeelle. Seuraan siis sääennustetta ja lämpömittaria.

16 kommenttia:

  1. Ihanan kukkaisaa. Itselläni on lasittamaton parveke. Siellä narskuja ja orvokkeja. Ja messuilta ostettuja taimia odottamassa pääsyä maahan mökille. Ja yksi ostamani rungollinen havupuu. Pakkasöinä olen sitten roudaillut arempia kasveja yöksi sisään ja aamulla taas takaisin. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tete narsissit kestävät jopa 10 astetta pakkasta, jos ovat sitä ennen olleet ulkona useamman päivän. En ole kokeillut tuota, mutta niin viljelijät väittävät. Ne ovatkin sen takia tosi kivoja lasittamattomalle parvekkeelle :)
      Parveke on kätevä säilytyspaikka taimille. Itse en ostanut nyt messuilta kasveja. Katselin kyllä niitä rungollisia havuja, ja ihan teki mieli ostaa. Ne oli niin kauniita.

      Poista
  2. Onpa ihana parvekkeen kukkaloisto.Tänne luvattiin nyt muutamia pakkasöitä,pitää siirtää ruukut sisälle ja peitellä takapihan kukkia jotka jo heräsivät kevääseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkukat ovat niin ihania :)
      Lasitettu parveke ja terassi helpottaa paljon näin keväällä. Ainakin parvekkeella, joka on korkeammalla maan tasosta, lämpötila on noin 5 astetta lämpimämpi kuin ulkona. Meillekin luvattiin nyt tuleviksi öiksi -6, joten esikon taidan ottaa parvekkeelta yöksi sisällä. Muut kestävät hyvin pienen pakkasen.
      Täytyypäs muuten käydä katsomassa pihalla, onko särkynytsydän jo tullut näkyviin. Se ei kestä kovaa pakkasta.

      Poista
  3. Aivan ihanaa loistoa sinulla! Nuo hyasintit ovat niin kauniita, että tästä voisi innostua kokeilemaan niitä myös itse ensi vuonna.

    Kiitos aina niin hyvistä vinekistä ja inspiraation lähteestä!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini ihanista sanoistasi :)
      Hyasintin hyötö on super helppoa, siis paljon helpompaa kuin tulppaanien ja narsissien. Siihen ei tarvita kuin kellari, kylmävarasto tai viileäkaappi. Niin ja tietysti syksyllä hyasintin sipuleita ;)

      Poista
  4. Upeaa kukintaa ja niin keväinen tunnelma kuvissasi! Hyvää pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sipulikukilla saa nopeasti keväistä tunnelmaa, oli ne sitten itse kasvatettuja tai ostettuja.
      Täytyypäs pistäytyä blogissasi.

      Poista
  5. Kaunista kukintaa.
    Hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kukat on kauniita aina, etenkin keväät ekat :)

      Poista
  6. Vau miten ihana kevättunnelma parvekkeellasi!
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja hauskasti nyt ulkona alkoi sataa isoja lumihiutaleita. Ilman kukkia, olisi aika talvinen fiilis ;)

      Poista
  7. Ihania kevätkukkijoita! Hyasintti sopii vallan mainiosti myös kevään väreihin. Voi noita orvokkeja, ovat jo hyvässä kasvussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyasintti on siitäkin upea kevätkukka, että se kukkii pitkään ja lisäksi siinä on aivan hurmaavan ihana tuoksu :)
      Orvokit odottelee malttamattomasti lämpimämpiä ja aurinkoisempia päiviä... ja minä niiden kukintaa ;)

      Poista
  8. Todella kauniita! Onnistuin pitkästä aikaan löytämään prismasta keltaisia hyasintteja. Joulukukan lisäksi minusta se olisi ihana kukka keväälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ihanaa, että keltaiset hyasintit ovat tulleet pääsiäiskukiksi marketteihinkin. Ja ainakin osa niistä on kotimaisia, mikä on tosi huippua!
      Meillä hyasintit kukkivat pihalla, tosin ei vielä. Täytyypäs käydä kurkkaamassa, miten ne ovat nousseet näkyviin.

      Poista