lauantai 9. kesäkuuta 2012

Muutosta ilmassa


On tullut aika tehdä muutoksia Sarin puutarhat -blogissa....


Ajattelin tässä samalla kysyä suoraan teiltä lukijoilta, 
mistä aiheista haluaisitte minun tekevän juttuja blogiini?

Nyt on mahdollisuus toivoa : )



P.s. kuva on uudesta kukkapenkistä nyt. Sen teon näet tästä... klik.


24 kommenttia:

  1. ai hyvänenaika mistä moinen! Ei minä osaa sanoa mitä muuttais kuhan et ala postaa päivän asuja:)

    VastaaPoista
  2. äläkä vaan poista noita ihania linkkejä vanhoihin postauksiin,
    äläkä kuukalenteria,
    ensi vuodeksi on pakko ostaa ihan ikioma.
    Minusta täällä on niin tavattomasti ajankohtaista ja kiintoisaa asiaa.
    Tykkään paljon.

    VastaaPoista
  3. Kaikki blogisi aiheet on ollut mielenkiintoista luettavaa : )
    Olen samaa mieltä Henrietan kanssa - ei pliis mitään päivän asuja - ehkäpä päivän kukka : )

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  4. Kerropa, miten suihkulähteen sijoittaminen talon suhteen/ilmansuuntien suhteen/ sisäänkäynnin suhteen kannattaisi huomioida. Olen yrittänyt tutkia asiaa, mutta en ole löytänyt kunnon vinkkiä. Tällä hetkellä suihkulähde on -kuivana- talon ( suorakaide itä-länsi suunnassa) luoteiskulmassa, eikä se tunnu hyvältä.

    Arja Hankasalmelta

    VastaaPoista
  5. En kyllä keksi mitään mitään varsinaista aihetta mutta mielenkiintoisia postauksia ja niinkuin olen kommentoinutkin monia käytännön tarpeellisia vinkkejä olen saanut. Ihana blogi, jatka samaan malliin, muistat vain että sinulla on puutarhan vasta-alkajia lukijoina että perustasoa:)

    Mukavaa kesänalkua!

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoisia postauksia on ollut kaikki! Muuta en osaa sanoa :)

    VastaaPoista
  7. On ollut mukavaa ja hyödyllistä lukea monipuolisia ohjeitasi ja vinkkejäsi. Olen ollut niin tyytyväinen, etten osaa toivoa mitään uutta. Minusta samoja kasveja/aiheita voi käsitellä aina uudestaan. Ymmärrän kyllä, että itse haluat muutosta ja odottelen sitä innolla. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  8. Minäkin olen pitänyt kaikista postauksista:)

    VastaaPoista
  9. Olen täältä blogistasi saanut niin hurjasti tietoa ja innostusta tekemisiini (onnistumisen toivossa), että jos toiveita saa esittää... niin olisihan jatko samanmoista.

    VastaaPoista
  10. Minäkin olen saanut paljon hyviä vinkkejä. pidä entisllä meiinkillä
    tykkään tästä blogista

    VastaaPoista
  11. En minäkään osaa mitään uutta ehdottaa. Blogisi on näin niin ihana!

    VastaaPoista
  12. Kuule mun puolesta saat/voit postata ihan millaisia juttuja haluat. Kukkia, kasveja ja neuvoja :-))

    t. Katja

    VastaaPoista
  13. Tahtoo kukkapuita?
    Kiinnostaisi tietää esim. purppuratuomesta ja purppuramarjaomenapuista?

    Paula IV-vyöhykkeeltä

    VastaaPoista
  14. Heissan!!
    Kiva oli yllättäin tavata puutarhapäivillä, kiva kun tulit moikkaamaan:) Kiitos vielä vinkistä Marketanpuistossa, kävin perehtymässä Pukin puutarhan tarjontaan (ihan kaikessa rauhassa ja kojuni sai hetkeksi jäädä..) Löytyikin paljon ihastuttavaa uutta lajiketta. Mukaani lähti ruusunnuppupelargoniaa kahdella eri värisävyllä ja tutumpaa mårbackaa.
    Mukavaa viikkoa ja kaunista kesän aikaa!!

    VastaaPoista
  15. Hei Sari! Kivat sivut sinulla. Olen kiinnostunut erilaisista yrteistä ja kasvattelen niitä lasiterassillani. Sain pitkän iän teeyrtin eli jiaogula-yrtin eli kuolemattomien yrtin. Kerrotko siitä jotakin, erityisesti sen hoidosta. Se on kovin hento, mutta siro ja kaunis. Minulla on myös stevia. Silppusin sen lehden raparperipiirakkaan, Miten muuten sitä voisi käyttää?
    Terveisin
    Vuokko viherpeukaloviikoilta

    VastaaPoista
  16. Tykkään kovasti sun kansantajuisista ja hyödyllisistä postauksistasi. Sulla on lisäksi silmäkarkkia elikkäs upeita kuvia. Nautin, kirjoititpa mistä tahansa puutarha-aiheesta.

    Kiitos!

    VastaaPoista
  17. Olen pitänyt kaikista jutuistasi. Erityisesti olen hyötynyt käytännön vinkeistä. Niiden myötä on moni asia tullut oivallettua uudella tavalla. Valokuvat ovat olleet upeita. Itse olen tällä hetkellä kiinnostunut kerroksullisuudesta eli miten saada puut, pensaat ja perennat nivoutettua yhteen niin etteivät varret näy ikävästi väleistä. Mietiskelen myös, että millaisesta maasta ja paikasta eri kurjenpolvet, kurjenmieket ja akileijat pitävät. Lisäksi ostin puutarhapäiviltä amerikanpionin ja kellokärhön siemeniä, jotka pitäisi kylvää syksyllä. Onko sinulla niiden siemenlisäyksestä kokemusta. Olen myös ajatellut kokeilla pensaiden lisäämistä pistokkaista - onko sinulla vinkkejä tähän. Hupsista tässä tuli jo paljon asioita. Kiitos ihanasta blogistasi.

    VastaaPoista
  18. Minua kiinnostaisi sellaiset postaukset, joissa kerrottaisiin vaikkapa kuivan varjoisan paikan kasveista, puut, pensaat, perennat... Tai kostea/märkä puolivarjo. tms

    VastaaPoista
  19. Koskaan et muuttua saa... heh, ei nyt sentään, mutta en minäkään kaipaile mitään suurta uudistusta, hieno ja hyödyllinen blogi sinulla!

    Hakutoiminnosta huomasin, että se ei ehkä toiminut ihan optimaalisella tavalla. Etsin tietoa pagodikärhöstä, mutta en löytänyt siitä toista (uudempaa) postausta, jonka tiesin sinun kirjoittaneen. Mutta siis, lillukanvarsia tämäkin :)

    VastaaPoista
  20. Helppo kysymys, puutarhajuttuja tietysti edelleen;)

    VastaaPoista
  21. Henrietta Hassinen - itse asiassa voisikin postata viikon asun.... siis aidon ja käytännöllisen puutarhurin asun kaikkine multatahroineen ; )
    Haluan hieman laajentaa aihepiiriä, ja sen toteuttaminen vaatii pienen muutoksen.

    Rva Pioni - olen aiemminkin saanut palautetta linkeistä... ne näköjään on toivottuja. Eli aion linkittää jatkossakin.

    Erjuska. - minua niin huvitti tuo Henriettan kommentti... sillä näin mielessäni multaisen ja kauhtuneen piha-asun. Se olisikin jopa hauska viikon asu postaus ; )
    Mukavaa viikon jatkoa sinullekin !

    Anonyymi Arja - suihkulähteen sijoittaminen pihalle on asia, mikä katsotaan tarkkaan siis fengshuin mukaan. Se on niitä asioita, joihin tarvitaan fengshui-kompassin tiedot eli on fengshui-konsultin työsarkaa. Yleensä se vaatii paikalla käynnin, mutta sen voi tehdä myös asemapiirustuksen ja valokuvienkin pohjalta. Intuitiivinen ihminen voi myös itse löytää hyvän paikan suihkulähteelle kokeilemalla eri paikkoja.

    kristina - aion jatkaa aika samalla tavalla kuin tähänkin asti. Aiheita vaan tulee lisää. Ja koetan edelleen muistaa, että lukijoina on sekä vasta-alkajia että melkein kaiken kokeneita harrastajia : )
    Mukavaa kesää sinullekin !

    Mari - kiva kuulla, että olet pitänyt jutuista : ) Pyrin jatkossakin postailemaan monipuolisesti... että jokaiselle löytyisi mielenkiintoista luettavaa : )

    Cheri - onpa kiva kuulla, että samoista kasveista voisi postailla uudelleenkin. Itse sitä olen vähän epäröinyt. Toisaalta on vielä mieletön määrä kasveja, joita en ole käsitellyt ollenkaan ; )
    Mukavaa viikon jatkoa !

    Sussi - sepä mukava kuulla : ) Jatkan kirjoittelua aika samalla tavalla... aiheet vaan laajenee.

    Annu - Sarin puutarhat jatkaa samalla tutulla tavalla ja tyylillä. Olen itsekin niin innostunut näistä puutarha-asioista, että niistä on pakko kirjoitella tännekin ; )

    Irma - sama meininki jatkuu : )
    Minulla on tekeillä usempi tosi mielenkiintoinen postaus... ne vaan vaativat ensin valokuvausretken ; )

    VastaaPoista
  22. Susanne - kiitos : ) Aion siis jatkaa samalla tavalla....

    Katja - Bag End - kukat ja kasvit ovatkin lempiaiheitani : )

    Anonyymi Paula - kukkapuut ovatkin ihania : ) Aina näissä jutuissani tarvitaan kuvat, siis itse ottamani kuvat. Se hieman rajoittaa... nyt pidetään peukkuja, että saan kuvattua ensi keväänä purppuratuomen. Sitä näkee suhteellisen harvoin.

    -T - oli tosi kiva nähdä : ) Minäkin ihastelin niitä ruusunnuppupelakuita, etenkin sitä tummanpunaista. Niillä oli aivan ihania pelargoneja myynnissä, kuten aina : )
    Mukavaa kesän jatkoa sinullekin !

    Anonyymi Vuokko - olen rajannut tässä blogissani syötävät kasvit pois... osaksi siksi, että olen itse enemmänkin kiinnostunut koristekasveista ja osaksi siksi, että en niitä juurikaan kasvata itse.
    Steviaa voi käyttää muuhunkin, mihin tarvitaan makeutta... eli vaikka teehen : )

    Nettimartta - tosi kiva kuulla, että pidät jutuistani. Tässä blogissani kuvat ovat melkeinpä tärkeimmät... sillä ilman niitä ei tule juttua ; )

    Annaleena - kiitos paljon juttuaiheista : )
    Laitankin todennäköisesti syyskylvöistä taas jutun sitten syksymmällä. Koristekasvien pistokaslisäyksestä ajattelin myös postailla, jos nyt vain suinkin ehdin ottaa pistokkaita ; )

    Anonyymi - ns. ongelmapaikkojen kasvivalintaa en olekaan käsitellyt. Se voisi ollakin mielenkiintoinen aihepiiri. Kiitos vinkistä : )

    Geranium - aionkin tehdä vain pari pientä muutosta, siis omasta mielestäni pientä ; )
    Olen tiedostanut tuon, että juttujen arkistointi aiheen mukaan ei blogissani aina ihan toimi... täytyy vähän skarpata siinä : )

    pioni - hih, toiveesi toteutuu ; )
    Itse asiassa olis ihan outoa lähteä kirjoittamaan jostain muusta aiheesta, kuin kasveista tai puutarhasta.

    VastaaPoista
  23. Löytyykö sulla jostain kirsikkapuista/pensaista juttua? Äkkiseltään en löydä.
    Vuorimännyt tosiaan pitäs käydä leikkomassa. Huomenna vaikka ;).

    VastaaPoista
  24. Multasormi - kirsikkapuista, jotka tuottavat syötäviä marjoja, en olekaan vielä tehnyt juttua. Voisikin olla hyvä postauksen aihe. Kiitos vinkistä : )
    Mukavia saksimispuuhia : )

    VastaaPoista