tiistai 11. tammikuuta 2011

Fengshui-konsultaatio sisätiloihin, niin ja puutarhoihin myös ; )

Ajattelinpa kirjoittaa tänne myös yhden sisustusjutun : )
Teen kotona ja työhuoneellani parhaillaan pieniä keväisiä muutoksia, fengshuin tiedon pohjalta.
.
Fengshuissa on eri koulukuntia ja äärimmäisen paljon asioita, joita voi ottaa huomioon. Oleellisinta onkin valita aina tilanteeseen sopivimmat metodit, unohtamatta muutamaa perusasiaa.
Näitä metodeja ja perusasioita on pakattu tiiviiseen muotoon erilaisiin fengshui-kompasseihin. Itselläni niitä on kaksi...

Kompassin keskellä on herkkä kompassineula ja sen ympärillä tiedot. Tässä kiinalaisin merkein ; )
Olen opiskellut tämän käyttöä 1,5 vuotta Imperial School of Fengshuissa.

Vuoden vaihtuessa on aina hyvä tarkastella kotia fengshuin silmin. Poistamalla vanha toimimaton, tehdään tilaa uudelle. Tosin tulemme niin helposti sokeaksi ympäristöllemme, ettemme enää näe esineiden symboliikkaa, sotkuisia kohtia, yms. Se onkin yksi syy, miksi niin monet haluavat ulkopuolisen tarkastelemaan kodin fengshuita.
.
Esimerkiksi kannattaa tarkistaa elementtien tasapaino, suhteutettuna kokonaisuuteen. Samoin on hyvä katsoa, tukeeko kodin symbolikka tavoitteitamme ja unelmiamme.
Tähän liittyen, muutan itse työhuoneellani kalusteiden paikkoja reippaasti. Vaihtoehtoja on tietysti useita, mutta vain yksi paras nimenomaan tähän tilaan ja tavoitteeseeni. Kalusteiden paikat on siis katsottu fengshuikompassilla : )

Tässä täytyy heti mainita, että fengshui ei ole tyylisuunta, vaan sisustuksessa tavoitteena on harmonia, mitä se sitten tarkoittaakin erityyppisissä pohjaratkaisuissa, sisustustyyleissä ja mieltymyksissä. Eli fengshuin avulla ympäristö pyritään samaan harmoniseksi ja sopivan energiseksi kokonaisuudeksi. Siellä on siis hyvä olla ja elää : )
Kuvan keväisiä värejä Meriikkestä.

Fengshui-konsultaatiossa tarvitaan asunnon pohjapiirros, johon merkitään erinäisiä asioita muistiin. Esimerkiksi ikkunoiden ja ulko-oven suunnat vaikuttavat kodin fengshuihin, siis siihen "kodin tunnelmaan". Tämän monet huomaavatkin ilman tietoa fengshuista....

Koska rakastan puutarhaa ja kasveja, niin en voi olla korostamatta sisäkukkien merkitystä : ) Osa niistä jopa puhdistaa sisäilman laatua, ja piristää pimeänä aikana....
Teen näitä sisätilan fengshui-konsultaatioita yleensä vain talvikaudella. Puutarhakaudella keskityn enemmänkin ulkotiloihin ; )
Konsultaatiot tehdään aina paikanpäällä kotona tai puutarhassa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla fengshuikonsultaatio maksaa noin 300 euroa, riippuen sen laajuudesta. Pienen asian esim suihkulähteen paikan katsominen maksaa noin 100 euroa.
Edit - Lisää tietoa Fengshui puutarhoista, klik.

6 kommenttia:

 1. Puutarhakirja nettikaupassa oli tarjouksessa fengshui-kirjoja. Puutarhakirja oli vain 4e. Tilasin sen ja nyt odottelen, Olen lukenut kirjan kirjastosta joskus. Oli siellä myös se sisustuskirjakin tarjouksessa, mutten tällä kertaa ostanut, tilailin muita ale- puutarhakirjoja =).Ei silti, sisälläkin vois parannella tiloja. Ehkä ne paraneekin kun vintti valmistuu. Nyt on esim. tietokone ulko-oveen nähden selin, en tykkää yhtään, ku aina joutuu kääntymään ja katsomaan kuka tulee =/. Se tais ollakin yksi fenshui-sisustukseen liittyvä juttu.

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoinen postaus. En ole oikeastaan ikinä ajatellut koko fengshuita! Hmmm...

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus. Roinansiivous tekee hyvää kenelle tahansa, uskoi tai on uskomatta fengshuihin.

  Olen lueskellut aiheesta jonkin verran ja ainakin moni perusasia tuntuu ihan järkeenkäyvältä. Mainitsemasi koulukuntaerot hämmästyttävät kyllä aika tavalla. Olisi hienoa joskus opiskella lisääkin. Esimerkiksi elementtien tasapainotus on vaikea mieltää. Jostain luin kyllä semmoistakin, että paras ratkaisu on monesti se mikä tuntuu sisimmässä oikealta.

  Tein juuri makuuhuoneessa pienen kaappiensiirron miehen iloksi. Halusin saada (huonekohtaisesti katsottuna) arkistomappikaapin pois amorin alueelta ja korvata sen jollain kauniimmalla :)

  Jos ei mene liialliseksi uteluksi, niin kerropa joskus miten fengshui-konsultit "näkevät" täysvalkoisen sisustuksen? Onko sellaisessa kodissa edellytyksiä olla onnellinen? Tai mitä silloin täytyisi erityisesti huomioida tai korostaa?

  VastaaPoista
 4. Wau! Tuollaista kompassia en ole nähnytkään! Feng shui -kirjoja lukaisen aina silloin tällöin, mutta suurin osa valtavasta määrästä huomioon otettavia asioita unohtuu saman tien ja helposti kun tekee jonkun asian oikein niin toisessa kohtaa jo menee väärin... Mutta testannut olen ja se todella toimii! Itse tein merkittävän muutoksen kaakkoon vaurauden nurkkaan viime syksynä ja pikku hiljaa alkoi tulla useita yllättäviä positiivisia muutoksia :)

  VastaaPoista
 5. Fengshui todella toimii ja kohentaa elämänlaatua. ja kaikki on esteettistä sen jälkeen. hieno kompassi muuten :)

  VastaaPoista
 6. Eve - mahtavat nuo kirja-alet : ) Olet ihan oikeassa, että sellainen istuinpaikka ei ole yhtään hyvä, missä selkä on ovea vasten. Sen ihan kokee häiritsevänä, vaikkei fengshuista tietäisi mitään ; )

  Mari - fengshuissa on tervettä maalaisjärkeä 60-70 %. Osa ihmisistä, joilla toimii tuo maalaisjärki vielä, luovat automaattisesti hyvää ympäristöä. Siis sellaista ympäristöä, jossa viihtyy ja ikään kuin latautuu tuleviin koitoksiin ; )

  risulintu - palaan ehkä vielä tuohon valkoiseen sisustukseen, vaikkakin tämä on puutarhablogi ; )
  Fengshuissa on tervettä järkeä 60-70 %, siksi se tuntuu monista niin järkeenkäyvältä. Ja siten mýös intuitiivisesti eli syvintä sisintään kuunnellen löytää usein sopivimman ratkaisun : )
  Elementtien tasapaino voikin välillä tuntua haastavaa, sillä elementeillä on tietyt värit, muodot, materiaalit.... Ja siinä katsotaan aina kokonaisuutta. Osassa fengshuikirjoja unohdetaan kokonaisuus ja tarkestellaan vain yksittäisiä asioita ja esineita. Se johtaa helposti hakoteille ja hassuihin tulkintoihin ; )

  Hilda - kiva kuulla, että olet saanut fenghuilla kohennusta elämään : ) Odotan nyt innolla, mitä työhuoneeni muutos tuo tullessaan...
  Fengshuista onkin paljon kirjoja, ja koko ajan tulee uusia : )

  akissfromthepast - minustakin tuo kompassi on ihana ja pidän sitä arvoisellaan paikalla esillä : )
  Fengshuihan ei ole tyylisuunta, joten ratkaisut ja valinnat voidaan aina tehdä asukkaille miellyttäviksi. Ja lopputulos on tosiaan esteettinen : )

  VastaaPoista