torstai 18. syyskuuta 2008

Kuupuutarha teemapäivä 20.9.

Valmistaudun tässä teemapäivään ja katselen kuvia sopivista kasveista Kuupuutarhaan...
Kerron Kuupuutarhasta Nurmijärven Röykässä, Handolinin taimitarhalla, lauantaina 20.9. klo 11.00. Toivottavasti sää on sopiva, vaikka pääseehän siellä katoksen alle ...

Nyt onkin paras aika istuttaa pensaita ja puita. Näin syksyllä istutettaessa säästyy kasteluilta aika paljon : ) Lisäksi edulliset aitataimet tulevat näihin aikoihin myyntiin.

Valkokirjavalehtiset kanukat ovat helppoja ja niiden oksiston alla on hyvä paikka kevään sipulikukille. Oksat ovat harvahkot ja lehdet eivät tule kovin aikaisin keväällä. Toisaalta kesällä tiheä lehdistö peittää hyvin lakastuvien sipulikukkien lehdet.

Kuupuutarhassa on tietysti lyhtyjä....

Myös syyshortensioiden oksien alustat ovat hyviä paikkoja sipulikukille. Lehdet tulevat niihin vasta myöhään keväällä eli sipulikukat saavat kukkia ensin.
Ja hortensioiden kukat sopivat juuri Kuupuutarhaan...14 kommenttia:

 1. No mitä se kuupuutarha tarkoittaa? Vaikuttaa mielenkiintoiselta, kerro lisää.

  VastaaPoista
 2. Kuupuutarha on ns. valkoisten kukkien puutarha. Eli kasveilla on valkeat kukat tai kasvien lehdissä on valkeata raitaa tms. Lisäksi siellä saattaa olla valkoisia kiviä, lyhtyjä jne. Kuupuutarha nimitys tulee siitä, että illan hämärtyessä valkea väri loistaa tummenevassa ympäristössä taianomaisesti kuin satumaisema... varsinkin kun sinne laittaa pari lyhtyä...

  VastaaPoista
 3. Kuupuutarha kuulostaa hurmaavalta! Olen valkoisten kukkien ihailija ja joskus on harmittanut että olen istuttanut pihalleni värikkäämpiä perennoja...sen takia kesäkukkani ovat yleensä pelkästään valkoisia, koska en kaipaa monia värejä pihaani:) Vihreä ja valkoinen riittäisivät vallan mainiosti iloa tuottamaan:)
  Harmi kun asutaan niin kaukana etten pääse paikan päälle..

  Marja

  VastaaPoista
 4. Esimerkiksi ison pihan omistajat tekevät niin, että jokin osa pihaa on Kuupuutarhaa ja muu piha jää sitten värikkäämmille kukille : )
  Valkoinen ja vihreä on rauhallinen ja samalla raikas yhdistelmä.
  Ja kaunista : )

  VastaaPoista
 5. Kannukoita minulla jo on mutta postauksesi sai minut miettimään pihassani täydellistä kuupuutarhan paikkaa. Valkoisen ja vihreän leikki kiehtoo suunnattomasti.

  VastaaPoista
 6. Minä olen aina ollut valkoisen puutarhan suuri ihailija, yleensä en muita värejä ostakkaan, pidän kyllä vaalenpunaisesta ja vaalean sinisestä.Tänä vuonna on tullut kokeiltua muitakin värejä...
  On sykähdyttävää olla illalla hämärässä puutarhassa samoin yöllä, jos satun herämään aina katson pihaani...

  VastaaPoista
 7. Enpäs olekkaan kuullut ennen kuupuutarhasta.. itse suosin valkoisia ja vaal.punasia kukkia..

  VastaaPoista
 8. Kuupuutarha on jotain aivan uskomatonta elokuisina iltoina ja vielä nytkin ... etenkin kun sinne laittaa pari lyhtyä valaisemaan.
  Kesällä yhtenä melkein täydenkuun yönä, valvoin ja seurasin, miten kuunvalossa valkeat värit loistivat. Sen oli todella sadunomaisen näköistä....

  VastaaPoista
 9. Kuullostaa aivan ihanalta! Tuohon kuupuutarhaan haluaisin ehdottomasti perehtyä lisää... Mukavaa lauantai-iltaa:)

  Mari

  VastaaPoista
 10. Kiitos vastauksesta. En ole kerennyt kirjoittaa aiemmin. Asia selveni hiukan,mutta tahtoisin tietää asiasta enemmän. Olen nääs niitä kuuhulluja jotka valvovat täydenkuun aikaa. Elokuisina kesäöinä keinussa istuen on ihanaa nauttia kuun tuomasta kauniista valosta ja tunnelmasta.
  Aihe on siis minusta tosi mielenkiintoinen , joten pidätkö aiheesta kursseja? Tietoa tahtoo lisää.

  VastaaPoista
 11. Kuupuutarha... hmm... aivan uutta minulle, enpä ole koskaan kuullutkaan moisesta mutta nyt olen taas himpun verran viisaampi. Syyshortensiat hurmaavat minut täysin niin kaunis kukinto.

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoisia kuupuutarha juttuja ja muutenkin kiva blogisi. Ensi kertaa visiitillä ja en varmasti viimeistä kertaa.

  VastaaPoista
 13. Kiitos jälleen kaikkille kommenteistanne : )
  Kun pääsee kokemaan Kuupuutarhan jännän loiston illan hämärtyessä, ymmärtää paremmin, mistä oikein Kuupuutarhasssa on kyse.
  Akseli - pidän kursseja Kuupuutarhasta. Tällä hetkellä etsin sopivaa/sopivia kurssipaikkoja. Toivottavasti löytyy jo täksi syksyksi. Laitan kurssit Puutarha Studion nettisivulle. Ja tietysti voin täälläkin asiasta vihjaista.

  VastaaPoista